Dulciuri

Panna cotta cu mango si ghimbir caramelizat

panna cotta cu fructe

Panna cotta este un desert care-mi place tare mult. Imi place ca poate fi servit cu absolut orice sos  iti trece prin cap sau iti place, de la ciocolata sau vanilie pana la cele mai exotice fructe.

Astazi va propun o combinatie absolut senzationala, o sa simtiti cum papilele gustative o iau razna :)))

panna cotta cu fructe

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 lingurite gelatina
  • Pentru sosul de mango:
  • 1 mango mare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare Panna cotta cu mango si ghimbir caramelizat:

Vom prepara mai intai sosul de mango:

Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza pulpa fructului pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita.

  • Eu nu l-am fiert mai mult de 5 minute
  • Fructul de mango pe care l-am folosit a fost foarte bine copt si foarte dulce. Daca o sa considerati necesar mai puteti adauga zahar.

Sosul de mango se pune la frigider, sa se raceasca foarte bine.

Panna Cotta:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa.

Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca, laptele si zaharul. Punem la foc mic si fierbem fara a da in clocot, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, asteptam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina hidratata. Omogenizam si aromam dupa gust cu vanilie.

Ghimbir caramelizat:

Ghimbirul se taie fasii foarte subtiri. Se pune impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa intr-o cratita pe foc mic. Amestecand constant se tine pe foc pana se evapora apa si zaharul se caramelizeaza. Se rastoarna pe o bucata de hartie se copt si se lasa la racit.

Panna cotta si sosul de mango se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi. Ghimbirul caramelizat se faramiteaza si se presara in fiecare pahar in parte.

panna cotta cu fructe

panna cotta cu fructe

Pofta buna! 😉

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. lulu says:

    Panna cotta e printre preferatele mele,delicioasa!!

  2. Que preciosidad.

    Me encanta.

  3. Wow, ce bunatate!!

  4. cristiana says:

    buna , imi poti spune te rog cum le dai aceasta forma in pahare? Adica ma gandesc ca daca pui ceva lichid intr-un pahar se acopera jumate , la tine vad ca este un sfert o culoare si trei sferturi cealalta culoare, cum ai obtinut acest lucru ?

    • Pui prima compozitie in pahar tinand paharul inclinat. In aceasta pozitie il pui cateva minute la congetor, apoi torni si cealalta compozitie 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]