Dulciuri

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Aveam o rodie cumparata in ideea ca o voi folosi la o salata. N-a fost sa fie! Adica, salata a fost, dar fara rodie :)) Asa ca, am schimbat directia si m-am gandit sa o folosesc la o reteta de desert. Si panna cotta mi s-a parut cea mai potrivita alegere 😉

Panna Cotta cu jeleu de rodii

Ingrediente

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • 1 rodie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita gelatina

Mod de preparare Panna Cotta cu jeleu de rodii:

Jeleu de rodii:

Rodia se taie in jumatate. Se trage un pic de marginile jumatatii de rodie inspre exterior, apoi cu o lingura de lemn batem in coaja rodiei pana cad toate boabele in castronul ce l-am pus dedesubt. Boabele se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical. Strecuram sucul obtinut.

Amestecam sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic. Fierbem cateva minute, pana se topeste zaharul. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi adaugam gelatina ce am hidratat-o in prealabil in apa rece. Lasam sa se raceasca.

Panna Cotta:

Smantana pentru frisca si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie, omogenizam si lasam la racit.

Panna cotta si jeleul de rodii se pun in pahare, cu pauza de cateva minute la congelator intre straturi.

Pofta buna! 😉

Panna cotta la pahar cu jeleu de rodii

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Magnifiques tes verrines, un vrai plaisir pour les yeux et pour la bouche, bravo!
    bisous

  2. Imi ploua in gura.. 🙂

  3. crina says:

    Bună. Am o întrebare: Dacă am acasă doar gelatină foițe, câte bucăți ar trebui să pun?
    Mulțumesc anticipat!

    • Ar trebui sa scrie pe pachet cat este necesar pentru cantitatea de lichid folosita. Cred ca 5-6 foi is suficiente

  4. e bine ca este usor de preparat:)), cu ocazia asta am sa incerc

  5. Tare bine arata. 😀

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]