Dulciuri

Panna cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Reteta Panna Cotta cu ciocolata

Panna Cotta cu sos de ciocolata

Ingrediente

  • * 225 ml frisca lichida naturala
  • * 100 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 10 g gelatina
  • * vanilie
  • * Sos de ciocolata
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata:

Frisca lichida si laptele se amesteca si se pun intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut.

Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Omogenizam si lasam la racit.

Ungem 3 cescute de cafea cu ulei si repartizam compozitia de panna cotta. Dam la rece pentru minim 2 ore.

Intre timp se prepara sosul de ciocolata. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Se rastoarna pe platou si se toarna deasupra sosul de ciocolata.

Panna Cotta cu sos de ciocolata

panna cotta

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

20 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!
    Te asteapta cateva premii pe blogul meu, daca ai 2 sec., te astept;)!
    O seara frumoasa!

  2. Dar maine pot sa vin pe la tine? Ca prea bine arata prajiturica ta !!!

  3. Vreau si eu, vreau si eu… adica aveam in plan sa fac si eu, dar cind voi fi mai slabuta…

  4. Ce minunăţie!

  5. Minunat 🙂

  6. arata superb…si gustul cred ca este de mii de ori mai bun…mi-ai facut o pofta…felicitari,meriti pt tot ceea ce faci.

  7. arata de milioane !felicitari,meriti un premiu

  8. ;)))As fii vrut eu s apot pune degetul in cascada de ciocolata dar din pacate nu se puteAa :)))

    Iar panna cotta arata super si eu o sa fac ceva se,anator 🙂 te pup si thx ca ia venit pe la mine 🙂

  9. Superbe panna cotta. J’aime beaucoup.
    A bientôt.

  10. une panna cotta irrésistible et bien présentée, bravo
    bonne soirée

  11. Miha, multumesc tare mult de premii. Voi trece sa le iau. 😉
    O seara buna.

  12. Multumesc tare mult tuturor pentru aprecieri si felicitari! Va pup!

  13. Miha am modificat putin reteta ta si a iesit ceva de vis.am postat of course cu link-ul catre original.pupici si merci de reteta

  14. Sarah, tre sa fi fost delicioasa si cu capsuni.

  15. Minunat Miha…imi era dor de tine…si m-am agatat si eu de blogul tau!

  16. Ruxy draga mea, bine ai venit pe la mine. Te mai astept cu drag. :*

  17. Multumesc din suflet…am sa revin cu bucurie!

  18. nu am facut niciodata de asta.
    mi-e asa de pofta! 🙁 😛

  19. Gabi, cand faci sa ma poftesti si pe mine. :)) 😛

  20. Pingback: Panna Cotta Layers

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]