Prajituri / Retete de prajituri

Negresa

Prajitura Negresa

Cea mai simpla si mai buna reteta de negresa

Prajitura Negresa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 cana zahar
  • jumate cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 lingura bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare Negresa:

Se mixeaza bine oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa. Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptor la 180 grade cam 30-35 de minute.

Facem o glazura de ciocolata. Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca lichida. Nu se fierbe. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racit si a capatat consistenta unei smantani se toarna peste prajitura si presaram cu nuci, alune, stafide…dupa preferinta.

Negresa cu ciocolata

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ce bine arata negresa, mi-ai indulcit ziua cu prajiturica asta. Dar nu vrei sa scrii si glazura mai detaliat, ca sa-ti fur reteta. Multumesc

  2. Mai, cat de usor se face negresa asta si ce demntial de buna poate sa iasa…

  3. Rapid si bun . Eu am devenit dependenta de blogul tau ,serios. Acum scotocesc sa vad ce mai pot face nou azi. Personal iti multumesc ca iti faci timp sa impartasesti cu noi retetele.

  4. Ereena,multumesc pentru aprecieri.Ma bucur nespus ca pot impartasi cu voi ceea ce fac eu cu drag in bucatarie pentru familia mea 😉

  5. arata f bine negreasa ta 😀
    as avea si eu o intrebare: ce dimensiuni are tava in care ai facut tu si cam cate portii ar iesi. sapt viitoare treb sa fac niste praji la munca si suntem cam multi:D. poate imi dai si alte idei, sa fac si altceva care sa numi ocupe f mult timp.
    ms mult de tot si spor la bucatarit:P

  6. Alinut, tava e de 25/35 cm. Parerea mea, tai patratelele de prajitura mai micute si vei avea mai multe portioare. 😉 Dar daca sunteti muuulti, cred ca trebe portie dubla.

  7. Anonymous says:

    mai multe detalii despre glazura:”> te rog!

  8. Am editat reteta, sper ca acum sa fie ok.
    Multumesc!

  9. sturza says:

    Buna ziua! As dorii un răspuns. Daca nu avem bicarbonat putem pune altceva? Va mulțumesc … :*

  10. Maria says:

    O lingura de bicarbonat nu este… cam mult ?

  11. Madalina says:

    Cum de lipsește esenta de rom?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni

Prajitura cu panna cotta de capsuni pe care v-o aduc astazi este una dintre cele mai simple si aromate prajituri de casa facuta in ultima vreme. O prajitura cu fructe absolut delicioasa, la care putem folosi orice fructe de sezon. Mod de preparare Prajitura cu panna cotta de capsuni: Blat: […]