Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu mere si ciocolata

Reteta Negresa cu ciocolata si mere

Ingrediente

  • * 4 oua
  • * 150 g zahar
  • * 250 g margarina Rama Maestro
  • * 3 mere mari
  • * 4 linguri cacao neagra
  • * 1/2 lingurita scortisoara
  • * 1 praf de copt
  • * 2 cani faina
  • Pentru crema: 
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 200 ml frisca lichida

Mod de preparare Negresa cu mere si ciocolata:

Margarina o topim partial, apoi o mixam pana se intareste din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam cacaoa, apoi ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara si se incorporeaza usor in compozitie. La sfarsit punem merele rase pe razatoarea cu ochiuri mari si stoarse de zeama.

Turnam compozitia rezultata intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 40 de minute.

Crema de ciocolata:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pana se raceste bine si incepe sa se intareasca. Se mixeaza energic pana obtinem o crema fina si pufoasa de ciocolata.

Blatul se taie in patratele, iar pe fiecare patratica de blat punem cate un mot de crema.

O prajitura cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro 

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Super prajitura… felicitari… Arata… de sigur am s-o fac si eu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]