Prajituri / Retete de prajituri

Negresa cu branza, fara zahar

Negresa cu branza fara zahar

Astazi, la ceas aniversar Green Sugar, ne bucuram de o negresa cu branza, fara zahar. Cu alte cuvinte, nu mai numaram caloriile 😀

O reteta simpla, dar potrivita pentru cei ce evita zaharul rafinat, pentru cei ce vor un dulce sanatos si de ce nu? un mod delicios de a spune „la multi ani” 🙂 La multi ani Green Sugar!

De obicei aniversarile se lasa cu cadouri, dar de aceasta data am inversat putin rolurile si cei de la Green Sugar ofera un cadou, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, celui sau celei care va indeplini cateva cerinte. Le voi dezvalui la sfarsitul aceste postari. 😉

Negresa cu branza fara zahar

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de vanilie
  • Crema de branza:
  • 850 g branza de vaci
  • 200-250 g indulcitor Green Sugar (dupa preferinta)
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare Negresa cu branza, fara zahar:

Crema de branza:

Branza o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si mixam totul cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata puteti adauga si 1-2 linguri de smantana sau inca 1 ou
  • puteti aroma cu orice alta aroma va place voua

Crema de branza o turnam in tava bine unsa cu unt si nivelam.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt si cacaoa peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava peste crema de branza.

cum se face prajitura fara zahar

Dam tava la cuptor la 150 grade (cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea.

Negresa cu branza Green Sugar

Negresa cu branza, fara zahar se lasa sa se raceasca in tava si cand este bine racita se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Negresa cu branza fara zahar

Revenind la cadoul despre care va spunem, Green Sugar Cooking – borcan 350gr si un bol personalizat Green Sugar, iata ce trebuie sa faceti:

  • Da LIKE paginii Dulciuri fel de fel si Green Sugar
  • Distribuie aceasta postare in pagina ta de Facebook, apoi lasi la aceasta postare link cu postarea ta
  • La finalul perioadei vom alege castigatorul prin tragere la sorti
  • Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei.
  • Perioada concurs 16- 23 octombrie 2015

Succes!

UPDATE:

Multumesc tuturor de participare. Castigatoarea concursului este Daiana Vereb. Astept datele pentru expedierea premiului. Felicitari!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Daiana says:

    Ioooi mersiii!
    Am trimis datele prin formularul de contact de aici de pe blog.

  2. Măi fetele, îmi stricați bunătate de cură de slăbire… :(((

  3. Ce diametru are tava? (vreau sa estimez daca sa fac cantitate dubla sau nu)

  4. Birta says:

    Ce bine arata o fi buna?

  5. Daiana Vereb says:
  6. Nelu says:

    Te rog scrie-mi daca in loc de indulcitor pot sa utilizez aceias cantitate de zahar
    multumesc
    nelu

  7. vreau si eu retet cu tabel adika :m/m=materie prima,u/m=unitate de masura si cant =cantitate pt 10 porti multumesc

    • Elena, sincer iti spun nu stiu cum se calculeaza o portie de prajitura, adica cate grame de prajitura ar trebui sa manance o persoana. Eu mananc cat imi trebuie :)))) Glumesc, dar din reteta de fata au mancat pe saturate 4 persoane. Pentru 10 cred ca e suficient sa dublezi cantitatile.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]