Dulciuri

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata

Acest mousse de ciocolata este cel mai simplu desert pe care-l poti prepara intr-o zi de duminica sau atunci cand ai pofta de ceva bun si cu multa ciocolata 😉 Pentru ca se prepara rapid este un desert ce-l poti face si atunci cand ti se anunta musafiri 😉

Mousse de ciocolata

 

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita gelatina
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 ml cafea
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida

Mod de preparare Mousse de ciocolata:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cafeaua si se omogenizeaza amestecand continuu. Punem compozitia la baine-marie si fierbem pana se compozitia se intareste ca o ciulama. Adaugam ciocolata rupta bucatele, gelatina hidratata, omogenizam si lasam deoparte sa se raceasca. Punem putin si la congelator, sa fim siguri ca s-a racit foarte bine.

Frisca nu e necesar sa fie foarte ferma, astfel ca vom bate smantana pentru frisca doar pana aceasta devine pufoasa. O incorporam apoi in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Mousse-ul de ciocolata se repartizeaza in cesti, cupe sau pahare si se da la frigider pana se intareste suficient. Inainte de servire se presara cu ciocolata rasa sau tocata.

Mousse de ciocolata amaruie

Mousse de ciocolata cu oua

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Diana says:

    Mistooooooooo , mai ales de cand m-a lasat cuptorul electric …

  2. ana says:

    Buna! Poti sa imi spui cate portii ti-au iesit? Si pot sa inlocuiesc ciocolata amaruie cu ciocolata alba? Multumesc

    • nu stiu exact pentru ca am avut pusa compozitia in mai multe recipiente de diverse marimi. Ce pot sa-ti spun e ca am mancat pe saturate 😉
      N-am facut reteta asta cu ciocolata alba, dar cred ca merge. N-are ce sa fie rau

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]