Dulciuri

Mere prajite cu nuca si caramel

Un desert foarte usor de facut si dupa care veti avea privirea vinovata a celui ce-a mancat prea mult. :))))

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt

Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane.

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.

Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.

* Pentru sosul caramel:

* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
* 4 mere
* nuci taiate bucati

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.

Merele le curatam si le scoatem cotoarele. Le taiem felii cam de 1 cm grosime. In functie de cat sunt de dulci presaram sau nu cu zahar, apoi cu scortisoara.

Compozitia pentru aluat o punem intr-o farfurie si tavalim feliile de mar pe ambele parti. Le punem la prajit intr-o tava de teflon unsa cu putin ulei.

Se scot pe un servet absorbant daca este nevoie, dupa care se stopesc cu sosul caramel din belsug si se presara cu nuca bucati (rupta cu mana).

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Excelent arata !!!Imi place f mult o sa le testez si eu , pupici .

  2. Eu ma simt vinovata, numai ca m-am uitat… Da, pentru ca mi-am imaginat gustul si deja am pus ceva pe unde nu trebuia, adica citeva g in plus la kg mele… of, of…

  3. Miha, arata bestial ! Si ziceam ca azi e ultima zi de dulciuri… Inseamna ca trebuie sa le fac deseara ! :))

  4. grozava reteta ta.s-a marcat

  5. Mihaaa yamyyyy ce bunatate 🙂 superrrr

  6. O reteta foarte delicioasa Miha, si usor de facut…neaparat trebuie incercata. Bravo!

  7. Trebuie sa fie fff bune! merita incercata reteta!

  8. Super blog! Eu cand mai slabesc? Imi place la nebunie sfatul pentru slabit din header. Am ras de m-am prapadit.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]