Dulciuri

Lapte de pasare

Legat de acest desert nu ma leaga prea multe amintiri. In copilarie nu tin minte sa ne fi facut mama vreodata, mai tarziu nefiind prietena prea buna cu bezeaua mi se parea un desert…hmmm…ciudat. :)) Am incercat, impinsa de curiozitate, sa-l fac de vreo doua ori. Nu mi-a iesit! 😀 Desi este un desert extrem de simplu, pentru mine a fost o piatra de incercare. Acum ca mi-a reusit pot sa ma declar multumita! :))

lapte de pasare

Ingrediente

  • 600-700 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare Lapte de pasare:

Intr-o cratita mai lata se pune la fiert laptele.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se da focul la minim si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus. Se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot pe un platou.

Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, apoi se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar si amidonul. Se pune pe foc mic si amestecand continuu se fierbe pana sosul se leaga si ajunge la consistenta dorita. Se aromeaza cu vanilie.

„Bulgarii de zapada” se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie.

Desertul se da la frigider si se serveste cand este foarte rece.

lapte de pasare

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cred ca am avut si eu o experienta cu lapte de pasare, aflindu-ma intr-o vizita.
    De obicei, cind imi place ceva cer reteta.
    De data aceea nu s-a intimplat.
    Poate daca as incerca-o personal, stiu si eu?
    Retin reteta.

  2. Arata bine bine, dar sincera sa fiu nu am mancat niciodata 😀

  3. Da, ne facea mama in copilarie si era bun, bun !

  4. Este un desert pe care mi-l facea sora mea destul de des cand eram mai mica dar nu tin minte de amidon, cred ca folosea putina faina. Oricum iesea grozav.razvana1221.blogspot.com

  5. Imi place foarte mult acest desert!

  6. bella says:

    eram copil de 4-5 anisori asteptam sa vina pasarea la geam .mama mea tot timpul ne facea dar eu asteptam psarea ,o intrebam ?mai vine?ea spune dimineata. urmatoarea dimineata aveam desertu mult dorit.eu acum am 39 de ani am 3 copii o data pe saptamana servesc micul desert LAPTE DE PASERE este super bun
    .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]