Inghetata

Inghetata vietnameza de cafea

Inghetata vietnameza cu cafea

Caldura mare… asa ca am dat startul la inghetata. :))

Multumesc Mihaelei de inspiratie, pentru inghetata vietnameza de cafea, o inghetata de casa buna buna si pe care am papat-o singura singurica. :))))

Inghetata vietnameza cu cafea

Ingrediente

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 250 ml cafea foarte tare
  • 60 g lapte praf
  • 100 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Inghetata vietnameza de cafea:

Punem laptele praf intr-un castron, apoi turnam smantana pentru frisca, cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi laptele condensat si la sfarsit cafeaua. Omogenizam si dam la congelator pentru 1 ora si jumatate. Scoatem vasul, mixam sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator pana se intareste.

E cat se poate de simplu. Incercati si voi? :))

inghetata de casa cu cafea

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Miha, ma bucur mult ca ti-a placut 🙂 Ti-a iesit foarte bine fara masina, super! 🙂

  2. Pe asta vreau musai sa o fac si eu… mi-a ramas mintea la ea de cand am vazut-o la Mihaela.. dar asteptam aparatul de inghetata.. ieri l-am primit.. asa ca in week-end imi fac de cap.. Si ia spune-mi e buna rau nu?? Pupici Miha

  3. eu as vrea, dar stau asa de prost cu banii, oare e scumpa o cutie cu lapte condensat? Am inteles ca as gasi la carrefour.asa e? Multam

  4. cand e vb de inghetata, poa sa fie si din Congo ca tot buna e:)))))

  5. Eu da.
    Maine-mi iau coletul de la posta si fac :D.
    Dar o sa fac jumatate cu cacao, sa pape si puii.

  6. Mihaela, multumesc! :*
    N-avem masina, dar ne adaptam din mers. :))) Pupici!

  7. Antonina, sa n-o ratezi! Eu zic sa faci inaugurarea masinii cu inghetata asta. :))
    Pup cu drag!

  8. Ana, asa am inteles si eu, ca ar fi in Carrefour, la 10 lei cutia. E cam scump, eu il iau din alta sursa, cu 5 lei. Dar de-o pofta…
    Imbratisari cu drag!

  9. Monule, chiar ca ai dreptate fataaa… :)))) Pup!

  10. Gabi, abia astept sa vad ce minune fauresti. 😉 Pup!

  11. aha,am inteles 🙂 multumesc frumos 🙂

  12. Anonymous says:

    Tare feinä treabä, da una nu inteleg. Ce este vietnamez la reteta asta ???

  13. Daca asa a zis sursa, asa am zis si eu, na! :)))
    Nu stiu, o fi inventat-o vietnamezu’… :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]