Dulciuri / Inghetata

Inghetata de mango si mure

Haideti sa pacalim vremea asta capricioasa cu o inghetata! Noi inca suntem consemnati la domiciuliu, asa ca ploile nu prea ne-ncurca, dar parca tot mai bine ne este cand nu e intunecat in casa.

Ideea acestei inghetate mi-a venit atunci cand am facut smoothie de mango si mure. Nu e chiar cea mai cremoasa inghetata de casa, dar lasata un pic la temperatura camerei inainte de servire e numa’ buna.

inghetata de mango si mure

Ingrediente

  • Inghetata de mango:
  • 1 mango taiat cubulete
  • 1 lime
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • Inghetata de mure:
  • ~100 g mure congelate
  • 1 banana
  • 2 linguri lapte condensat neindulcit
  • In plus:
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare Inghetata de mango si mure:

Punem mango intr-un vas impreuna cu zeama de lime si mierea. Se paseaza cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin. Punem si laptele si omogenizam.

In alt vas mixam murele si banana, pana fructele sunt bine zdrobite si avem un piure delicios, frumos colorat. Punem laptele si omogenizam.

Smantana pentru frisca, abia scoasa de la frigider, o mixam pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul si mixam pana frisca devine pufoasa, nu neaparat sa stea teapana. Imartim in doua si punem in cele 2 vase cu fructe. Omogenizam usor amestecand cu o spatula.

Dam vasele la congelator pentru vreo ora sau doua, pana amestecurile incep sa inghete. Pasam cu mixerul vertical, pentru a sparge acele de gheata, apoi turnam intr-o caserola, cate un strat, unul peste altul. Dam la congelator pana ingheata in totalitate.

inghetata de mango si mure

Se serveste cu fructe proaspete sau congelate, dupa preferinta.

inghetata de mango si mure

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Nu trebuie sa fie cremoasa inghetata daca e delicioasa:) pentru mine asta conteaza mult si a ta arata foarte bine:)

  2. Bun bun bun
    vin si eu la o portieeeeeee

  3. De-abia am terminat ingheata mea cu fructe de padure,dar nu refuz o portie mare din a ta.
    De la altu’ este mai buna!:))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]