Aluat dulce

Gogosi Strasbourg

by Eataly (culinar)

Pentru aluat avem nevoie de:

500 g faina
10 g drojdie uscata
5 linguri zahar
100 g unt
3 galbenusuri
200 ml lapte
esenta de vanilie

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua din:

3 albusuri
3 linguri de zahar
3 linguri nuca macinata

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,

presam cu nuca

si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Un mic premiu te asteapta…
    Cristina

  2. Foarte faine gogoselele 🙂 Inca o data … bravo Miha !

  3. super!ce reteta minunata,nu incetezi sa ma uimesti cu ineditul!pup!

  4. Cristina,multumesc! Voi trece negresit pe le tine! 🙂

  5. Multumesc tare mult Ala! Te pup!

  6. Alison, multumesc! Am preluat si eu ideea de la alte fete harnicute. 🙂

    Pup si seara buna!

  7. Hallo Miha,

    Buchteln cu Pralinemiez..Klasse Idee.
    Compliment. Si si o Coroanä de Besea cu Nucä.Am notato.
    Multumesc

    Salutäri Jacob

  8. Miha, merci de vizita si comment.
    Felicitari si tie pentru tot ce faci si sa sti ca te urmaresc constant!XO

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]