Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi fragede cu gem de capsuni

Gogosi fragede

Reteta Gogosi fragede cu gem de capsuni

Gogosi fragede

Ingrediente

  • * ~500 g faina
  • * 200 g cartofi fierti
  • * 50 g zahar
  • * 50 g unt
  • * 1 ou
  • * 10 g drojdie uscata
  • * 100 ml lapte caldut
  • * esenta de rom
  • * ulei pentru prajit
  • pentru umplutura:
  • * gem de capsuni

Mod de preparare Gogosi fragede cu gem de capsuni:

Drojdia o amestecam cu putin zahar si lapte, amestecam pana se dizolva, punem deasupra putina faina si lasam la dospit 10-15 minute.

Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt gata se trec pe sub jet de apa rece, se curata si se paseaza.
Restul de faina il punem in cuva masinii de maine (sau intr-un castron daca se framanta cu mana), adaugam cartofii pasati, maiaua, esenta de rom, oul, restul de zahar dizolvat in restul de lapte, untul moale la temperatura camerei si framantam un aluat ferm, dar destul de lipicios.

  • Intrucat aluatul cu cartofi are proprietatea de a absorbi mult lichid, la inceput aluatul va parea tare si greu de framantat. Pe masura ce va fi framantat veti vedea ca se inmoaie si chiar va trebui sa mai adaugati faina.

Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna aluatul pe masa bine infainata si se imparte in bilute de cca 50-60 g fiecare. Le intindem putin cu podul palmei, iar cu degetul mare facem o gropita in mijloc. Le lasam din nou la crescut, vreo 15-20 de minute.

Luam fiecare bucata de aluat, formam din nou gropita in mijloc si punem la prajit intr-un ceaun cu mult ulei.
Se rumenesc pe ambele parti si se scot pe un prosop absorbant.

Se umplu gropitele cu gem de capsuni si se pudreaza cu zahar din abundenta.

Gogosi cu gem

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. a ajuns un miros de gogosi pana la mine……asa ca am venit dupa miros :))

  2. Totalmente deliciosa esta receta. me gusta

  3. Yamiii, mi-ai adus aminte de reteta. Acum ce fac, arunci si la mine una, sau ma trimiti in bucatarie ?!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]