Aluat dulce / Retete de prajituri

Floricele cu branza

* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor

si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

* Umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.

Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.

Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,

dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. O ce minunate is!
    Oare le voi putea face si eu la fel???

  2. Cu siguranta iti vor iesi mult mai frumoase! 🙂

  3. Arata super!

  4. Multumesc Kity!

    O zi buna!

  5. Anonymous says:

    Ador aluaturile cu branza!Ce bine arata!!!

  6. Multumesc! 🙂

  7. ecaterina says:

    Buna Miha totul arata foarte bine insa as dori sa stiu ce este untul milli sau cu ce pot sa il inlocuesc .multumesc

  8. ecaterina says:

    multumesc

  9. Larra says:

    Cu ce pot inlocui crema de unt Milli?deoarece nu sunt in tara si nu am de unde cumpara.Multumesc frumos.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]