Dulciuri / Retete de prajituri

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national

Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene. 
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget 🙂

coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare Coltunasi moldovenesti:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.

coltunasi cu branza

Pe mijlocul fiecarui patratel de  aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.

Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.

cum se prepara coltunasii

Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.

coltunasi moldovenesti

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!

  2. Foarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
    Suuuuuper coltunasii!

  3. niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))

  4. Foarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!

  5. Pur si simplu iubesc coltunasii! …iar au tai arata minunat! Bafta!

  6. bafta! super buni!

  7. ce pofta mi-ai facut…nu am mai mancat din copilarie…si ce-mi mai placeau…foarte bun !!!!!

  8. Incearca si cu visine proaspete!
    Delicioase!!!
    🙂

  9. Ii ador …ca si eu sant o moldoveanca get-beget….chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!

  10. Dar unde ii votez ???

  11. Multumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!

  12. As papa si eu cativa coltunasi !!! 😉

  13. Si la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)

  14. Io desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !

  15. deliciosi !!

  16. Dulcele meu preferat….dar sa „musteasca” in unt si zahar.

  17. Ma bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
    Bafta si tie!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]