Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Desert cu crema de iaurt si piscoturi

Desert cu crema de iaurt

Ca sa ramanem in sfera retetelor culinare de vara, astazi va propun un desert rapid, desert cu crema de iaurt si piscoturi. Fara foc, fara oua si delicios peste asteptari 😉

Desert cu crema de iaurt

Ingrediente

  • Pentru crema:
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1 intaritor de frisca
  • In plus:
  • piscoturi taiate bucati
  • fulgi de ciocolata alba si amaruie

Mod de preparare Desert cu crema de iaurt si piscoturi:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se mixeaza pana frisca devine ferma si pufoasa.

Separat in alt vas mixam putin iaurtul, atat cat sa devina omogen. Adaugam frisca batuta si mixam usor pana obtinem o crema fina.

Intr-un pahar punem bucati de piscoturi si un strat de crema de iaurt. Presaram fulgi de ciocolata si repetam operatiunea pana umplem paharul.

Punem paharele la frigider pana in momentul servirii.

  • Paharele se pot pune si la congelator pentru vreo 40-50 de minute si vom obtine un semifreddo absolut delicios.

Desert rapid cu piscoturi

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. Foarte finuta prezentarea, la fel si desertul bineinteles! Like :**

  2. Asa e Miha, e super potrivit pentru ceea ce se intampla acum afara 😀 Prezentarea e foarte eleganta! Imi place mult!

  3. Ce bine sta lingurita aia acolo :x:x:x

  4. Ce pofta mi-ai facut…..

  5. Am venit sa ma relaxez la tine si sa imi dai desert!

  6. Superb! E o reteta simpla si totusi spectaculoasa. Felicitari. Te imbratisez cu drag.

  7. estetic foc.. ca de obicei super poze!

  8. Light,usor de facut si mmmm bun tare!!!

  9. Angela says:

    Piscoturile nu trebuie insiropate?

  10. Angela, piscoturile nu le-am insiropat. Le-am taiat bucati si s-au inmuiat foarte putin de la crema.

    Eu asa le-am vrut, sa fie crocante, in contrast cu crema fina. Dar daca tu vrei sa le insiropezi… nu e absolut nici o problema.

  11. Multumesc Loredana! :*

  12. Multumesc The Wandering Oltean! 🙂 Dragut ca intotdeauna!

  13. Multumesc Rita! Te imbratisez si eu cu drag!

  14. Rocsy, nu mai bine vin eu la tine? Poate-i mai racoare… :))))

  15. Ghiocel, stiu cum e cu poftele, ca si pe mine ma apuca… :))) Cu drag te-as servi daca as putea! :*

  16. Daaa…Gabi…abia astepta biata de ea sa se infinga in pahar! :)))))

  17. Multumesc Poliana! Ma stradui si eu… :)))))

  18. Multumesc Angela! :*

  19. Mmmmmmm…..aceea era portia meaaa???//…mmmmmmultumeesc…..
    O zi minunataaa!!!

  20. Simplu si de efect!:)

    Am si eu lingurite din alea,strambe!:D

  21. Ador desertul la pahar!

  22. Multumesc! >:D<

  23. flory says:

    Arata super!!! Esti nemaipomenita ! T
    rebuie sa incerc si acest desert , dar nu stiu ce este acel intaritor pentru frisca .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]