Briose si checuri / Retete de prajituri

Cupcakes cu banane si ciocolata

* Pentru cupcakes:

* 3 oua
* 100 g zahar
* 100 g ciocolata lapte
* 100 g unt
* 50 ml lapte
* 1 banana
* 1 cana si jumatate de faina
* 1 praf de copt

* Pentru ornat:

* 200 g ciocolata amaruie
* 300 ml frisca lichida
* bilute de ciocolata


Ciocolata o topim impreuna cu untul la foc mic sau la microunde, cum ne este mai usor. Lasam la racit, apoi adaugam zaharul si mixam energic. Urmeaza ouale pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare. Cand terminam de mixat ouale, compozitia trebuie sa-si fi dublat volumul. Adaugam banana pasata cu furculita.

Daca nu aveti mofturosi prin zona o puteti pune taiata bucatai mai mari. 🙂

Turnam laptele, omogenizam si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat ca pentru chec, de consistenta unei smantani groase.

Punem aluatul in forme, le umplem pe 3/4 si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc, in jur de 20-25 de minute, in functie de cuptor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema se prepara inainte de a incepe prepararea prajiturelelor.

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se da la frigider pentru cateva ore. Cand s-a racit foarte bine si s-a intarit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa si ciocolatoasa. 🙂

Crema obtinuta o punem intr-un pos si ornam dupa preferinta.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Fantastico. Saludos

  2. ohh..arata asa de delicios si „obrasnice” de-ti vine sa le mananci!

    Ma bucur foarte tare ca le-ai numit ceea ce sint adica cupcakes…si nu le-ai numit „briose” 🙂

  3. Cat de frumoase mai sunt.
    O zi frumoasa!

  4. yummm!!! ce bine arata!!

  5. Foarte gustos

  6. Mai stii cumva cate bucati de prajiturici ti-au iesit ? am niste musafiri, vreau sa fac si eu dupa reteta ta si ma gandesc sa nu fac mai putine decat e cererea 🙂

  7. Jose Manuel…multumesc! 🙂

  8. Kitty, multumesc! :*
    Sa stii ca am oscilat mult intre cele 2 denumiri. :)) Si la un moment dat m-am gandit si la tine. :))

  9. Maria draga mea, multumesc! :*

  10. Vanilla, multumesc!

  11. Multumesc si tie Bianka!

  12. Zambete colorate, au iesit 18 bc. Depinde probabil si de cat de mari sunt formele.
    O zi buna si pupici colorati! :))

  13. Miha, imi place mult ideea de banana in aluatul de cupcakes, trebuie sa incerc si eu 🙂

  14. Miha, banana le da o aroma si o savoare deosebita. Noua ne-au placut, sper sa va placa si voua.
    Pupici si o saptamana buna! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator 😉 Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone 🙂 Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata 🙂 Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]