Prajituri / Retete de prajituri

Cuburi ciocolatoase

Un dulce incropit repede repejor,eram in mare viteza. ­čÖé

N-am poze pas cu pas…n-am mai apucat. Bine macar ca am mai prins ceva pentru poza finala…:)))

Blatul este cel de la prajitura Amandina,e blatul cu care ma inteleg :)) cel mai bine…

6 oua
100 g zahar
3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si „stins” cu 3 linguri de apa)
30 ml ulei
1 cana de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt
2-3 linguri cacao
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se amesteca pana la omogenizare.
Compozitia se toarna in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Pentru crema avem nevoie de:

100 g ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
1 lingurita gelatina

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu frisca.Omogenizam si lasam la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata si amestecam pana la dizolvarea acesteia.


Pentru sirop avem nevoie de:

100 g zahar
100 ml apa

Zaharul il caramelizam dupa care il „stingem” cu 100 ml apa rece.Lasam la racit,pana se dizolva complet.

Blatul copt si racit il taiem in 2,il insiropam si repartizam crema.Uniformizam si acoperim cu cel de-al doilea blat insiropat.

Acoperim cu o glazura de ciocolata.

100 g ciocolata
50 g unt
50 ml frisca lichida
esenta de rom

Topim ciocolata cu untul si frisca,omogenizam si lasam la racit.Inainte de a turna pe prajitura adaugam si esenta de rom.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Ooo I adore chocolate pastries! Compliments!

  2. mmmm ce apetisant .trebuie incercata.

  3. Deci asta e un dulce incropit repejor?:D

  4. Thank you Maria!

  5. Multumesc Sandytza! N-o sa-ti para rau daca o vei incerca! ­čśë Pup!

  6. Adra,parol ca n-a durat mai mult de-o ora! :))

  7. Hallo Miha,

    Pr├Ąjitur├Ą cu Ganache umplut├Ą este tot timpul criminal gustoas├Ą. Fein├Ą ti-a iesit, Compliment.

    Salut├Ąri Jacob

  8. Multumesc Jacob!

    Imbratisari si de la noi!

  9. am notat reteta si abea astept sa mi-o faca mama:D

  10. Iulia,ce bine cand exista mama aproape! Pup si sper sa-ti placa. ­čÖé

  11. isabela says:

    superba o incerc cit de curind pupici ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca ­čÖé Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi ­čÖé Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]