Dulciuri / Retete de prajituri

Crumble cu zmeura

Crumble cu zmeura

Mai aveam in congelator niste zmeura care-mi facea cu ochiul ori de cate ori umblam pe acolo. :))

Si cum stiam ca mofturosii mei nu sunt amatori de fructe frumos mirositoare… am tot stat eu cu barba-n palma si m-am gandit ce-as vrea sa mananc. :)) Sa fie bun si savuros pana la ultima firimitura. Eiii… la cuvantul „firimitura” mi s-au aprins beculetele si papilele gustative au luat-o razna. Am stiu ca acest crumble cu zmeura va fi desertul meu perfect, acompaniat de niste frisca proaspata, nitel congelata.

Vreti si voi? Trebuie sa va faceti, ca nu mai am… :)))

Crumble cu zmeura

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 75 g zahar
  • 75 g unt
  • 25 g migdale macinate
  • 200 g zmeura
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare Crumble cu zmeura:

Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare, zaharul si migdalele macinate. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varful degetelor amestecam pana obtinem un aluat ca niste firimituri.

Intr-un vas termorezistent punem zmeura. Presaram o lingura de zahar (sau mai mult daca vreti mai dulce), apoi acoperim cu firimiturile de aluat.

Cum se face crumble

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Si daca mi se permite o asociere de cuvinte… perfect de delicios! :)))

Prajitura cu zmeura si firimituri

Prajitura de casa cu zmeura

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Nici eu nu refuz un asemenea desert, arata bestial! Pup!

  2. chiar ca salivez si la propriu.arata demential si sunt convinsa ca a fost un desert cu multe minunat.pupicei

  3. ah, ce bine arata! imi place zmeura, imi place decorul, imi place bolul, imi place fotografia 🙂 formidabil cu F de la fantastic 🙂

    pupici si seara frumoasa

  4. ce buna trebuie sa fi fost! arata minunat. si mie imi plac mult deserturile cu zmeura.

  5. Foarte fain arata!
    PS Imi plac linguritele… De mare efect…

  6. Un desert care arata demential.

  7. Si mie daca mi se permite:super mega delicios!Te pup!

  8. Mananci din priviri. pup1

  9. Mananci din priviri. pup1

  10. absolut minunat!!

  11. Savuros de delicios!

  12. senzational de bun!

  13. Buna dimineata dragelor!

    Multumesc frumos si va poftesc la o portie de crumble. Nu mai am, dar trag o fuguta la Selgros sa cumpar niste zmeura, ca-i aproape…si pana veniti e gata. :))))

    Va pup cu drag!

  14. Stunning crumble!

  15. Thanks you Marla! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]