Aperitive / Retete culinare

Crocantele

Avem nevoie de:

* 200 g aluat foietaj
* 1 galbenus
* susan
* sare mare

Aluatul il intindem pe masa, daca e prea gros il mai intindem putin cu sucitorul.

Cu rola zimtatata taiem fasii de 2 cm latime si lungime dupa preferinta.

Fiecare fasie o ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte, presaram cu sare si susan. Apoi impletim fasiile, cate 2

sau cate 3.

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Nu e o reteta deosebita, dar este o idee pentru ceva de crontanit :)) in fata televizorului sau pentru o prezentare „mai altfel”.

Se pot combina o fasie cu susan, una cu mac. Sau una cu mac, una cu cascaval. Dupa cum va doriti. 🙂

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Intr-adevar, sint bune tare la crontanit chestiile astea. Ma uitam ce frumos le-ai taiat cu rotita zimtata. Am si eu una, dar mi-au confiscat-o demult copiii, taie plastilina cu ea :))

  2. Hi hi…ce simpatici sunt!
    La noi a trecut pasiunea pentru plastilina. Adevarat e ca nici nu prea le-am mai dat-o dupa ce mi-au mazgalit toate covoarele. :))

  3. Crocantele sau crocănţele?
    Ce bune ‘or fi!

  4. Cristina, crocantzele. :))

  5. :)) acum am înţeles.

  6. Frumusele crocantelele! Miha, felicitari pentru locul 2 la concursul de pe bucataras.ro. Daca era dupa mine, meritai locul 1 cu prisosinta. Din apreciere pentru realizarile tale minunate, in prag de primavara, la mine te asteapta un premiu si o leapsa dragute. Daca-ti face placere, te invit sa le ridici.

  7. Multumesc Elena pentru aprecieri, dar si pentru premiu. Neaparat voi trece sa-l ridic.

    Seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]