Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de zahar ars – fara coacere

Crema de zahar ars

Pentru ca e cald si stiu ca va feriti cat puteti sa aprindeti cuptorul, va propun astazi o crema de zahar ars ce nu necesita coacere, ci doar fierbere.

La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri zahar pentru caramel
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie

Mod de preparare Crema de zahar ars – fara coacere:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.

  • Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!

Pofta buna!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. ce misto!
    n-am papat de mult!
    fain arata ;;)

  2. Ioana says:

    Ce idee faina!

  3. E foarte buna rece acum!!!

  4. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun!

  5. dimitriu mirela says:

    intr-adevar foarte bun !mai vrem retete !

  6. demult nu am mai mancat…

  7. DE-LI-CIOA-SA !!!
    Trebuie testata, dar sunt sigura ca Miha face doar bunatati…
    Te tzuc Miha !

  8. Anonymous says:

    ce frumos e prezentata
    jolygina

  9. Absolut delicioasa aceasta crema de zahar ars!!!

  10. mena says:

    ce idee buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]