Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de ciocolata Raffaello

Crema de ciocolata alba cu nuca de cocos

Buna dimineata tuturor.

Crema de ciocolata de astazi nu e tocmai in specificul zilei, adica nu e bu-hu-hu :))) dar e delicioasa si numai buna de inceput o saptamana noua. Sper sa fie plina cu toate bune si la voi si la noi. :))

Intocmai ca si surata ei mulatra :)) este destul de consistenta si nu o poti manca pe toata o data, asa ca sigur mai ramane si pentru vreo prajitura. 😉

Crema de ciocolata alba cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 1 cutie lapte condensat indulcit (380 g)
  • 70 g nuca de cocos

Mod de preparare Crema de ciocolata Raffaello:

Punem untul intr-un vas si-l topim la foc mic. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si omogenizam. Adaugam laptele condensat si amestecam bine bine. Dam deoparte, adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Lasam sa se raceasca, punem in borcane si dam la frigider.

Compozitia este destul de moale, dar pana a doua zi, cand devine si mai buna, se intareste simtitor.

Crema de ciocolata alba

Sursa

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

26 Comentarii

  1. Miha, maine vin! Sigur. Ai grija cat pastrezi si pentru mine!

  2. oh, m-ai lovit fix in cel mai dulce loc :)) trebuie musai sa testez reteta caci arata formidabil
    o saptamana frumoasa :*

  3. Miha, esti sigura ca nu se poate manca toata o data?!?!?La cat de buna trebuie sa fie, iti fac eu rost de niste „termite”care rod tot ce este papa bun si dulce!

  4. As manca direct din borcan! 😉

  5. Deci nu poate fi mancata toata o data…e de bine atunci ,mai apuc sa fac si prajiturica cu ea…pup, o saptamana linistita iti doresc!!!

  6. Ce de bunatati ciocolatoase faci,le-ncerc eu pe toate :)!!!pupici

  7. Delicioasa!!!O sa o fur pentru o prajiturica:)Pup!

  8. Nu o mancati pe toata ca vreau si euuuuu!!!!! 🙂
    Arata delicios!!!!

  9. eu as papa tot ce e in borcan , e delicioasa !!!!

  10. delicioasa trebuie sa fie !

  11. Multumesc tare mult fetelor de aprecieri! Va pupacesc cu drag pe toate. :*

  12. woaaaaaaaaaaa, Miha, m-ai dat gata cu crema asta, ciocolata alba, cocos si lapte condensat! nu mai am cuvinte, decat ca o voi face cu siguranta :))

  13. Sigur ca e delicioasa! Dar unde mai gasesc in Romania Lapte condensat?

  14. Lina, am inteles ca este in Carrefour (in Bucuresti). Sau in magazinele cu specific rusesc sau arabesc, tot in Bucuresti. Sau poti comanda de pe site-ul delatte.ro Sau il poti face acasa. 🙂

  15. Anonymous says:

    O minunatie de crema. Am facut si am pus intre niste faguri,iar restul ce sa mai spun… a fost odata ca niciodata! Multumesc pentru toate bunatatile pe care le impartasesti cu noi! ANKA din Iasi

  16. Anka, ce idee buna cu fagurii. Cred ca au fost dementiali.

    Multumesc si iti urez din suflet Craciun fericit!

  17. Anonymous says:

    o bunatate de crema merge si pentru umplerea prajiturilor sau rulade?o zi buna.

  18. Buna dimineata!

    Da, merge pentru o rulada. Chiar am facut si eu una, dar n-am mai apucat sa fac poze.

    Sau…mai poti folosi in compozitia prajiturilor, asa cum am facut la aceste briose http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2011/11/briose-cu-crema-de-ciocolata-raffaello.html Compozitia se poate coace si in forma de chec. 🙂

  19. Pingback: Crema de ciocolata Raffaello | ACD News

  20. flori says:

    in comert am vazut ca se gasesc sticle cu lapte condensat de 250ml.se poate folosi aceasta cantitate cu restul ingredientelor, sau se modifica si gramajul acestora?

    • Acela este lapte condensat pentru cafea, nu este bun pentru aceasta reteta. Laptele condensat indulcit se gaseste in cutii de metal (conserva) si este foarte gros si foarte dulce. Gasesti de cumparat in Auchan

  21. flori says:

    din pacate in oras nu avem auchan.am vazut doar la sticla in kaufland si carrefour.

    • In Kaufland era candva la tub (ca cel de la pasta de dinti) Nu stiu acum, ca n-am mai trecut demult pe acolo. Cel la sticla este bun de folosit la retetele care cer „lapte evaporat” 😉

  22. flori says:

    avea culoarea inchisa,maronie.ce-i drept, ca nu m-am uitat pe eticheta…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]