Dulciuri / Retete de prajituri

Crema de caramel sarat

Crema de caramel sarat

De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului  :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut „ulcelele” Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie :))

Crema caramel

 

Ingrediente

  • 125 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 3 galbenusuri
  • putina sare de mare
loading...

Mod de preparare Crema de caramel sarat:

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste caramelul.

Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana sosul se ingroasa putin.

Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce :)) ) se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva ore.

Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm…neaparat sa faceti!! :))

Crema de caramel sarat

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Ma inscriu si eu la o portie, suna tentant! Am vazut si la Mihaela, cred ca am sa incerc si eu! Pup!

  2. Foarte faina crema ta. Si mie imi place caramelul insa nu prea se imbina pe papilele mele gustative caramelul cu sare. Eu in general nu pun sare la dulce.

  3. baiiiiiiiiiiii…arunca si mie o ulcea din asta a ta!!!
    mor dupa caramelul sarat!
    ma bate gandul sa fac niste caramele pe vikend:))

    da’ tortu’, caramelosu’ cand il faci ha?

    pup

  4. Foarte interesant

  5. Adela, bine ai venit! :*

  6. Cristina, e foarte bun…mie imi place. Bine…e chestie de gust pana la urma. Poti sa faci crema si fara sare, sunt sigura ca va fi la fel de buna. 😉

    Nu pui sare nici in blaturi?

    Pup!

  7. Alice, si eu am pus gand rau la niste caramele…hi hi…

    Tortul caramelosul l-am facut deja. 😀 Dar pana la urma la mine a iesit prajitura. :)))

    Pupici cu lipici!

  8. Multumesc Bianka! :*

  9. Am savurat-o si la cealalta Mihaela!!!Super buna!!Pup!

  10. Dar oare, o fi bun? Cred ca ar trebui sa ne servesti real ca sa ne convingem. Spor la retete in continuare!

  11. Miha interesanta combinatie…. Suna chiar tentant!

  12. Miha, ma bucur mult ca ti-au placut! 🙂

  13. eu sun fana caramel! dar sarat, e de incercat in diverse combinatii,mai mult spre aperitive zic eu,dupa gustul meu.pupu-te!

  14. nu am facut niciodata , insa tare bine arata !!!!

  15. Mmm, ce bine arata. O culoare superba!

  16. Ce idee minunata !! <3 Ador caramelul sarat, doar ca varianta asta nu o stiam. Merci, scumpa. Pupici! xoxoxo

  17. Interesant si gustos!!!Pupici:x

  18. chiar trebuie incercat

  19. interesant ! o sa incerc si eu. Pupici !

  20. madicuisine says:

    Arata foarte bine…..Am salvat si eu reteta. Sigur imi va placea.

  21. Multumesc Licuta! :*

  22. Iulian, te poftesc la o portie de caramel. 😉 Oricand doresti!

  23. Irina, pentru mine a fost tentanta rau. :))))

  24. Mihaela, mi-au placut. Si inca mult! Multumesc de reteta. :*

  25. Pansy, e un desert in toata regula, nu stiu cum o fi la aperitiv. :)))

    Pupu-te si eu!

  26. Cat, multumesc! Sa-l faci cand te-o lovi pofta de caramel. :)))

    Pup!

  27. Multumesc Maya! :*

  28. Pupici Ana Maria! Nici eu n-o stiam, dar am mai invatat ceva. :)))

  29. Pup Maria. Multumesc!

  30. Criss, sper sa-ti placa si tie. Pup!

  31. Pup Lily! Ma bucur ca ti-a placut! :*

  32. Sper sa-ti placa Madi! Pupici!

  33. Mmm…ador caramelul tau,yummy!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]