Aperitive / Retete culinare

Cosulete de foietaj cu branza

Cosulete de foietaj cu branza

Iar o sa-mi spuna prietena mea Diana…”tu chiar mananci ciudatenia asta de branza?” :))) Gorgonzola nu este o branza care sa-mi placa in mod expres, dar in aceaste cosulete de foietaj si in combinatie cu celelalte feluri de branza a fost buna 😉

Cosuletele sunt delicioase si se preteaza foarte bine la o masa festiva. Evident ca puteti combina si alte feluri de branza, dupa cum va este preferinta.

Cosulete de foietaj cu branza

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • cateva felii de rosii uscate marinate
  • capere
  • frunze de busuioc
  • sare si piper

Mod de preparare Cosulete de foietaj cu branza:

Aluatul de foietaj se lasa se se dezghete la temperatura camerei.

Toate cele 3 feluri de branza se taie bucatele si se pun intr-un castron. Saram si piperam dupa gust, adaugam busuiocul tocat, rosiile tocate si caperele. Omogenizam amestecand usor cu lingura.

Amestec de branzeturi si rosii uscate

Daca folositi tava speciala pentru briose tapetati fiecare forma cu hartie de copt. Daca aveti forme de silicon nu mai este necesar sa puneti hartie de copt.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, atata cat sa incapa in forma si colturile sa ramana in afara, formand astfel un cosulet. Umplem fiecare cosulet cu amestecul de branza

Cosulete de foietaj umplute

si dam tava la cuptor la foc mediu, pana cosuletele se rumenesc usor.

Se scot din forme pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Cosulete de foietaj cu branza

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Foarte frumoase cosuletele!!!

  2. Diana says:

    :)) Ce-am mai ras , fata draga … primul cuvant vazut a fost denumirea acelei branze =)) si eram sa si sterg pagina , apoi am zis ,, hai , sa citesc ” si-atunci am vz ce-ai scris despre mine …
    Daca nu te superi te-as intreba din nou , sper sa nu te supere prea tare ,,prietena ta „- uuuuuuuuuu , ce ma bucur cum ai spus ,, prietena mea Diana „… ptr asta chiar te iubesc , dar tu stii asta ; era frumos sa am si eu o fata asa ca tine , muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah .
    Daca aceste cosulete au placut minunilor tale , e ok

  3. Diana says:

    Back … Ai creat asa ceva in cinstea nasterii printului mostenitor al MB ? :))

  4. lulu says:

    Mmmm,ce bune trebuie sa fie!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]