Dulciuri

Ciocolata de casa cu portocale

Cicolata de casa cu nuca si portocale

Ciocolata de casa este unul dintre deserturile mele preferate. Cand eram copil abia asteptam sarbatorile sa facem cate o portie dubla de ciocolata de casa 😀 Acum fac ori de cate ori mi se face pofta si de fiecare data imi aduc aminte cu drag de copilarie.

De-a lungul vremii am facut pe langa varianta clasica, reteta de la mama, combinatii fel de fel, dar cu portocala niciodata. Ne-a placut! Combinatia portocala-ciocolata-nuca a fost una cat se poate de fericita, se incadreaza perfect in spiritul sarbatorilor de iarna 😉 Desi… n-ar fi rea o portie si mai pe la vara! :))))

Rulada din ciocolata de casa

Ingrediente

  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • Partea alba:
  • 200 g lapte praf
  • 1 lingura coaja de portocala
  • esenta de vanilie
  • Partea maro:
  • 185 g lapte praf
  • 15 g cacao
  • esenta de rom
  • miez de nuca

Mod de preparare Ciocolata de casa cu portocale:

Apa si zaharul se pun la fiert, la foc mediu spre mare. Se fierbe siropul cca 5 minute din momentul in care da in clocot. Acesta va ramane ca o pelicula fina pe dosul lingurii. Se da deoparte si se adauga untul, se amesteca pana se topeste.

Laptele praf il punem in doua boluri. In unul punem coaja de portocale, in celalalt cacaoa si nuca rupta bucati cu mana. Omogenizam. Facem cate o adancitura in mijloc si turnam cate jumatate din cantitatea de sirop. Amestecam bine si aromam dupa gust cu esenta de vanilie si rom.

  • De obicei, eu pastrez coaja de portocale sau de lamaie la frigider, intr-un borcan acoperita cu un strat de zahar. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa am folosit din aceasta, dar daca nu aveti puteti folosi si proaspat rasa

Cu mainile unse cu unt intindem cele doua compozitii pe cate o bucata de folie alimentara.

Ciocolata de casa in doua culori

Le suprapunem, apoi rulam. Invelim bine in folie si dam la frigider pana se intareste foarte bine.

Pofta buna! 😉

Cicolata de casa cu nuca si portocale

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Mmmmmm, ce as rupe o bucatica..O nebunie!

  2. Mariana Robescu says:

    Vreau si eu! Fac ciocolata de casa des, dar nu m-am gandit la o face stil rulada. Felicitari, arata foarte bine!

  3. Flori says:

    Eu nu m-aş putea limita la o bucată! Felicitări, Miha! Ca de obicei, ne încânţi cu reţete foarte bune!

  4. mira nikita says:

    Ce pofta mi-ai facut…..mmmm

  5. alina says:

    nu inteleg cum rulam, avem cate o folie alimentare pt fiecare strat?

  6. Anda says:

    o rulada cu gem de caise gustoasa !

    andacrisan3. wordpress.com/2015/03/08/rulada-cu-gem-de-caise/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]