Dulciuri / Retete de prajituri

Ciocolata de casa cu merisoare

Daca ieri ne-am adus aminte de copilarie cu cateva felii bune de salam de biscuiti, ce-ati zice daca azi ne-am delecta cu o ciocolata de casa, un alt desert ce ne-a indulcit copilaria? 😉

Imi place ciocolata de casa, am tot facut-o in diverse combinatii, dar tot nu ma satur de ea. De fiecare data cand merg la cumparaturi mi se agata de mana si cate o cutie de lapte praf…sa fie acolo, in caz de extrema urgenta si pofta. 😀 De aceasta data am facut varianta fara cacao si am imbogatit-o cu fulgi de cocos si merisoare uscate.

ciocolata de casa cu merisoare

ciocolata de casa cu merisoare

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • ~250 g lapte praf
  • 150 g unt
  • 100 ml apa
  • esenta de vanilie
  • merisoare uscate
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare ciocolata de casa cu merisoare:

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura. Adaugam untul, amestecam bine pana se topeste, apoi adaugam esenta de vanilie dupa gust.

Intr-un castron amestecam laptele praf cu fulgii de cocos si merisoarele uscate.

ciocolata de casa cu merisoare

In functie de preferintele voastre mai puteti adauga nuci, alune sau fistic.

Turnam deasupa siropul de zahar, amestecam energic si omogenizam bine compozitia.

Nu turnati tot siropul deodata. E posibil ca in functie de tipul de lapte praf sa trebuiasca mai putin. Sau, il puneti tot si mai adaugati lapte praf. 😉

Tapetam o tava cu folie alimentara si punem ciocolata. O intindem cu mana unsa cu putin unt, pana la grosimea dorita.

ciocolata de casa cu merisoare

Se inveleste in folie si se da la rece pana se intareste foarte bine si poate fi portionata.

ciocolata de casa cu merisoare

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 3,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Magnifique ton chocolat et sans doute une vrai tuerie!

    Bisous

  2. Oooo daaa….mai nou si eu fac aproape saptamanal, dar nu apuc sa postez 😛
    Ultima data am facut ca si tine dar in loc de cocos eu am pus caise confiate 🙂
    Pupici

  3. Vin la o bucatica, bine? 🙂

  4. Asa bunatate sincer nu refuz.Imi imaginez ce buna trebuie sa fie cu merisoare!

  5. Miha Ela says:

    Cred ca piticii tai au fost suuuper incantati;) Excelenta!

  6. Ce bucatele fine ,imi plac muuult!

  7. Pe bune, ciocolata asta se vinde intr-un magazin de fitze in Bucuresti cu o gramada de bani doar sub pretextul ca e belgiana.
    Iata ca handmade e muuuuult mai buna!

  8. E de senzatie ciocolata ta! Sa stii ca dau o fuga la tine, sa ai pregatita o portie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]