Prajituri / Retete de prajituri

Choux cu crema de mascarpone si capsuni

Choux a la creme sau eclerele cu crema de vanilie sunt niste prajituri de casa cu care nu prea dau gres atunci cand avem musafiri 😉 Poate ca sunt si persoane carora sa nu le placa, dar eu inca nu le-am intalnit 😀

Imi plac toate variantele, cu ciocolata sau cu crema de vanilie, cu frisca sau fara frisca, dar dintre toate aceste choux cu crema mascarpone si capsuni au fost de departe cele mai bune. Crema fina si usoara cu mascarpone, nu foarte dulce, capsuni dulci si aromate si gogosele de aluat oparit… toate au facut casa buna in acest desert 😉

choux-cu-crema-mascarpone-si-capsuni-3

Ingrediente

  • Pentru choux:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6-7 oua
  • Pentru crema de mascarpone:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie (dupa gust)
  • capsuni
loading...

Mod de preparare Choux cu crema de mascarpone si capsuni:

Choux:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

  • se poate folosi si telul pentru a incorpora ouale, dar cu mixerul merge mai repede si mult mai bine
  • in functie de marimea oualor, puneti 6 daca sunt mari sau 7 daca sunt mai mici. La final trebuie sa aveti un aluat gros, care curge valuri de pe paletele mixerului

Aluatul se pune intr-un posh si se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Tava se da la cuptor la foc mare (maxim) pentru 15 minute, apoi inca 10-15 minute la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie).

  • primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului

Crema de mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa (nu neaparat si ferma). Se adauga zaharul, mascarponele si esenta de vanilie. Se mixeaza din nou pana crema devine ferma.

Dupa ce gogoselele din aluat oparit s-au racit li se taie un capacel si se umplu cu crema. Se pune peste crema un strat de capsuni taiate cubulete, se pune capacelul taiat si se dau la rece (dupa ce mananci 2 pe nerasuflate :)))) )

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata

Prajitura cu branza se afla in topul preferintelor copiilor mei! Cu fructe sa nu fie, dar marmorata cu ciocolata?! Un succes garantat! 😉 Prajitura cu branza marmorata cu ciocolata pe care v-o aduc azi seamana la gust si textura mai degraba cu o budinca, nu este pufoasa, dar a fost […]

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Va spuneam la aceasta reteta ca, fie folosesti un blat de cacao, fie ca folosesti un blat simplu cu vanilie, crema este grozava si fie ca decizi sa faci o prajitura cu crema mascarpone, fie tort… garantat nu mai ramane nimic pentru a doua zi! 🙂 Mod de preparare Prajitura […]

Negresa – reteta simpla si ieftina

Negresa – reteta simpla si ieftina

Ori de cate ori mai „fac rost” de cate un borcan de dulceata, il valorific intr-o negresa – reteta simpla si ieftina. Sper ca acum, daca mi-am dezvaluit secretul, sa nu raman cu prajitura nemancata, dupa ce vor citi copiii ce am scris aici 😂😂 Reteta este, asa cum va […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]