Prajituri / Retete de prajituri

Choux a la creme

choux a la creme

choux a la creme

Ingrediente

  • * Pentru gogosele:
  • * 250 g faina
  • * 100 g unt
  • * 100 g ulei
  • * 500 ml apa
  • * 1 lingurita de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 6 oua
  • * Pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri zahar
  • * 1 lingura amidon
  • * 300 ml lapte
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 4 linguri Nesquik
  • * 200 ml frisca lichida
  • * Pentru ornat:
  • * 200 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt

Aluat pentru eclere

si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat. Primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului.
Choux a la creme
  • Pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Aluat pentru choux a la creme

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema

choux a la creme

si frisca,

choux a la creme

se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

choux a la creme

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Fantasticos. Saludos

  3. tare frumusele sunt!

  4. Monica says:

    Buna, am o mica rugaminte. as vrea sa fac aceste minunatii de Craciun, numai ca eu am cumptor electric ventilat, se pot coace gogoselele si la el ? Multumesc mult, felicitari pentru blog si sarbatori fericite.

  5. Monica, se pot coace si la cuptorul electric. Dar, din pacate, nu pot sa-ti spun exact temperatura. La cuptorul pe gaz stiu ca „foc mare” inseamna 200 grade si „foc moderat” 180 grade. La cuptorul pe gaz nu am idee.

  6. Craciun fericit alaturi de cei dragi!

  7. vai ce pofta mi-ai facut! de ceva timp mi-am propus sa fac si eu dar tot am amanat; foarte frumoase ti-au iesit!

  8. andra says:

    posul de unde se poate achizitiona?

  9. Valentina says:

    farà Pos nu merg facute. ?

    • merg si fara posh, pui aluatul intr-o punga mai grosa pe care o tai la un colt. Poti sa pui aluatul si cu lingura. Posh-ul il folosesti ca sa iasa mai estetice, dar is ok si daca le pui cu lingura sau cu punga 🙂

  10. Valentina says:

    Ok multumesc frumos….vreau sa incerc si eu sa le fac dar nu prea am curaj. …..se coc bine inauntru sau Raman coca?Pt k eu knd fac eclere imi Cam Raman crude inauntru si trebuie sa le scobesc cu o linguriță. Si o intrebare:am vazut reteta cu Negreasa cu floricele. …Nu am incercat niciodata varianta asta:este buna?? ?

    • Valentina, sunt ok, nu raman crude. Asta depinde cred de cuptor. Le mai poti lasa cateva minute in plus.
      In ceea ce priveste Negresa… tot ceea ce ajunge pe blog mi-a placut, atat la gust cat si la aspect. Ceea ce nu-mi place nu ajunge 😉 Bineinteles, e chestie de gusturi, dar eu sper ca o sa-ti placa, daca o vei face

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Musuroi de cartita

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂 -Interesant, nici eu n-am facut niciodata :))) Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era […]

Savarine cu ciocolata

Savarine cu ciocolata

Atunci cand mi-am achizitionat minunatele forme de silicon pentru savarine am stiut ca reteta de savarine cu ciocolata de la Laura le va face inaugurarea 🙂 Banuiam ca sunt bune, dar banuiala mea n-a fost nici macar pe aproape… sunt grozave! Sa mananci 4-5 savarine cu ciocolata, una dupa alta […]

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Vorbeam zilele trecute cu o prietena si din una in alta am ajuns si la ce meniu de Paste avem fiecare. Mi-a spus atunci ca vrea sa faca o pasca fara aluat, dar cum nu a gasit la mine cauta ea una pe net. Dar la prajitura cu branza te-ai […]

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe este acea prajitura de casa pe care mai toti ar trebui sa o avem pusa deoparte in caietul cu retete. Este practica si destul de ieftina, se face repede si se mananca si mai repede… 🙂 O reteta simpla, de mare ajutor atunci cand vrei ceva […]