Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Chocolate Cheesecake (2)

prajitura cu ciocolata

prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g nuca
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 400 g branza Fagaras
  • 100 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • frisca pentru decor

Mod de preparare  Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii se piseaza foarte fin sau se rasnesc la robot. Se adauga untul topit si nuca macinata. Se va obtine o compozitie ca niste firimituri. Se pune compozitia rezultata intr-o tava (18 cm diametru) cu pereti detasabili si cu ajutorul unui pahar tasam pana obtinem un blat compact. Dam la frigider pana este gata umplutura.

Umplutura:

Cele 2 tipuri de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Adaugam ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam amidonul si omogenizam. Impartim compozitia in 2 parti egale. In una vom pune ciocolata amaruie topita, in cealalta ciocolata alba, de asemenea topita.

Daca branza este uscata, bine scursa, se poate renunta la amidon

Punem o lingura de compozitie neagra fix in mijlocul blatului, apoi o lingura din cea alba fix in capul celei negre. :)) Continuam operatiunea alba-neagra :)) pana terminam compozitia.

Sfat: pentru ca straturile sa fie mai mari si distincte folositi un polonic.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi. Se lasa la racit in cuptor cu usa cuptorului deschisa. Cand s-a racit se acopera cu glazura de ciocolata ( ciocolata topita la foc mic impreuna cu frisca) si se transfera in frigider pentru cateva ore. Este foarte bun a doua zi. 😉

Se orneaza cu frisca si se portioneaza.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Super bine arata ! Imi plac tare mult toate retetele de pe acest blog. Felicitari !

  2. Delicioso cheescake. Saludos

  3. Foarte gustos

  4. Trebuie sa fie tare bun. si de aici vreau o felie!!! Pentru ca sunt tare suparata pe banci,si nu-mi face bine sa le vad,imi voi confectiona singurica tortul.
    Paaa, ma duc la vot!!!

  5. Ah, Miha cheesecake-ul asta arata demential. Vreau si eu sa-l incerc. Da zi-mi si mie: cam cat il lasi la cuptor? O ora cum am citit eu prin alte parti sau mai putin? Pup.

  6. Brandusa, cred ca in jur de 1 ora. Depinde de fiecare cuptor in parte cred.

    Eu am un cuptor vechi pe gaz si e saracul de el ca dupa vorba aia „cuptor ca al meu nu mai are nimenea” :))) De asta prefer sa dau detalii gen „pana se rumeneste usor deasupra si apar ceva crapaturi ” Cred ca asa e mai usor de…localizat momentul final. 🙂

    Pup si eu.

  7. mersi Miha. Am pus-o in cuptor 🙂

  8. Abia astept sa-ti vad ciocolatosul. 😉

  9. Memena says:

    Buna, Miha? Unde stau eu aici nu am branza Fagaras. pot sa o inlocuiesc cu ricotta la reteta asta?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]