Aluat dulce / Retete de prajituri

Chifle dulci cu portocale

Niste chifle dulci si aromate, numai bune pentru micul dejun sau pentru gustarea de dupa amiaza.

2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
~550 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja de portocale confiata

Pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Pentru sirop

sucul de la o portocala mare
1 lingura zahar
1 lingura miere

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o rotunjim intre palme, dandu-i forma de bila. Asezam bilele intr-o tava bine unsa cu ulei. Lasam vreo 15-20 de minute la crescut,  ungem cu galbenus de ou desfacut cu lapte si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra.

Inainte cu vreo 10 minute de a fi gata se prepara siropul. Sucul se pune intr-un vas cu zaharul si mierea, apoi la foc mic, pana ajunge la punctul de fierbere. Se amesteca bine, sa se topeasca zaharul si se toarna asa fierbinte peste chifle. Se baga tava inapoi in cuptor pana sunt gata, bine rumenite.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. magnifique juste de regarde sa donne envie de traverser l’écran!

    Bisous

  2. Foarte faine! Pufoase si sromate!

  3. Inghit in sec!

  4. Cat de rumenele!!!!!!!!!!

  5. Ah, m-ai lovit in inima cu chiflele astea! Trebuie neaparat sa le fac si eu! Sunt grozave! Pup cu drag!

  6. Ce as savura una!!!

  7. Imi imaginez cit is de bune…!

  8. Parcă îmi vine să pap poza.

  9. Cat sunt de pufoase! Si vad ca in loc de tava ai folosit un vas de yena – good idea!

  10. Imi place cit de luminoase sint pozele tale. Ceva perfect pentru micul dejun

  11. Iar ma ispitesti.

  12. Sunt foarte bune.Si eu am facut paine cu suc de portocale.Numai bine!

  13. Arata tare bine. atat de pufoase si gustoase! pup

  14. Tare bine arata!! Si suna ingredientele alea asa minunata rau 😉

  15. am o reteta similara, dar cu nuci si miere in loc de portocale. E foarte buna!

  16. arata tare bine

  17. Anonymous says:

    sint foarte bune.eu le-am facut

  18. Ma bucur tare mult ca v-au placut! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]