Pizza / Retete culinare

Cheeseburger

* 1 piept de pui
* 1 ceapa mica
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* 2-3 linguri ulei de masline
* 1 lingura boia de ardei
* 1 lingurita busuioc
* 1 lingurita oregano
* 1 lingura otet balsamic
* 1 lingura mustar
* sare si piper


* Pentru servire:

* felii de cascaval
* mustar si ketchup
* castraveti murati
* felii de rosii
* cartofi prajiti
* chifle din faina integrala

Urmand ghidul unui burger aproape perfect, am realizat niste burgeri minunati. Daaa, aproape perfecti. :)))
Pieptul de pui se toaca si se amesteca cu 2-3 linguri ulei de masline. Mai puteti pune putin ulei sau unt topit, daca vi se pare prea uscata.

Se amesteca intr-un castron carna tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt, otetul balsamic, mustarul, oul si condimentele. Se framanta pana se obtineo pasta bine legata.

Se intinde amestecul pe o folie alimentara unsa cu ulei, apoi cu o forma rotunda se decupeaza burgerii. Burgerii astfel obtinuti se pun pe un platou uns cu ulei si se dau la rece pentru cateva ore.

Intre timp se prajesc cartofii, rosiile se taie rondele si castravetii murati feliute. Chiflele se taie in doua.
Burgerii se frig pe gratarul incins la foc mediu, avnd grija sa nu se usuce prea tare. cand se intorc pe o parte se pun deasupra feliile de cascaval si se prajesc pana acesta incepe sa se topeasca.

Pe partea de jos a chiflelor se pun cativa cartofi prajiti, o felie de rosie, cate un burger cu branza, se unge cu mustar si ketchup, din nou rosii, castraveti murati si cartofi prajiti. Se acopera cu capacul chiflei.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Imi ploua, MIha, rau de tot! Sunt fff sigura ca nici nu se compara cu cei de la „buticurile de profil”. Ma inscriu si eu la unul!

  2. Cu drag te astept! 😉

  3. Nu stiu de ce, dar atunci cand ma gandesc la burgeri, in niciun caz nu-i asociez cu carnea de pui. Poate voi incerca weekend-ul asta. Aseara am facut doi burgeri din carne de vita cu branza in chifla.

  4. Foarte bine, mai bine sa il facem in casa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pizza cu spanac

Pizza cu spanac

Astazi parasim zona prajiturilor de casa si va aduc o reteta de mancare. Am lipsit cam mult din aceasta zona si asta nu pentru ca noi astia de la Dulciuri fel de fel nu mancam si mancare :)))) ci pentru ca ai mei prefera mancaruri ce deja le-am publicat pe […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Pizza cu ton

Pizza cu ton

Mod de preparare Pizza cu ton: Tonul din conserva se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Ceapa se taie rondele subtiri. Ceapa o puteti inlocui cu ceapa rosie Daca nu aveti mofturosi la masa puneti peste pizza si cateva boabe de porumb Sos de rosii: Rosiile se […]

Pizza cu broccoli si branzeturi

Pizza cu broccoli si branzeturi

Mod de preparare Pizza cu broccoli si branzeturi: Topping: Intr-o cratita punem apa la fiert. Cand da in clocot punem putina sare si putina nucsoara. Broccoli il desfacem in buchetele potrivite ca marime, apoi il punem in apa clocotita si-l fierbem cateva minute, pana se inmoaie usor. Rasturnam intr-o strecuratoare […]