Dulciuri

Budinca de gris

Budinca de gris

Reteta Budinca de gris

Ingrediente

  • * 500 ml lapte
  • * 4 linguri gris
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 ou
  • * vanilie

Budinca de gris este desertul copilariei multora dintre noi. Un desert simplu, dar delicios, ce-l savuram cu placere ori de cate ori il facea mama 🙂

Mod de preparare Budinca de gris:

Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot punem grisul in ploaie, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase dam deoparte si lasam la racit. Adaugam galbenusul si vanilia. Omogenizam.

Albusul il batem spuma cu zaharul si il incorporam in compozitia de gris.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava bine unsa cu unt si se da la cuptor, la foc mediu, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste putin deasupra.

Se lasa in tava pana se racoreste, apoi se rastoana pe un platou.

Am servit cu topping de ciocolata. Se poate folosi si dulceata.

RETETA IN IMAGINI

 
Sa incercati si reteta de budinca de ciocolata
 
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Arata foarte bine!

    La multi ani!!!

  2. Multumesc Daniela!

    La multi ani fericiti si voua!

  3. vero says:

    sunt foarte curioasa cum o sa iasa la gust
    am pus budinca intr-o tava,deasupra budincii am pus un strat de dulceata de mure si deasupra dulcetii am pus un pic de albus de ou batut cu zahar
    te pup si iti multumesc pentru reteta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Bilute de biscuiti cu visine

Bilute de biscuiti cu visine

Oare exista cineva care sa nu fi mancat in copilarie aceste bilute de biscuiti cu visine? Reteta de astazi nu v-am adus-o doar pentru a starni amintiri din copilarie, ci si pentru ca este un desert usor si rapid de preparat, gata in doar 2 timpi si cateva miscari. Numa’ […]

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Papanasi fierti cu branza dulce si pesmet

Desi am mai incercat cateva retete de papanasi fierti, tot reteta de papanasi prajiti era primita cu entuziasm de catre copii. Ma bucur ca am reusit sa-i conving cu acesti papanasi fierti cu branza dulce si pesmet, sa le mai indrept atentia si catre altceva decat papanasi prajiti si gogosi […]

Desert cu crema mascarpone

Desert cu crema mascarpone

Pentru noaptea dintre ani am ales sa fac un desert cu crema mascarpone. Dupa cate prajituri de casa am mancat la Craciun simteam nevoia de ceva lejer si racoritor. Am oscilat intre a face Lady’s Fingers, dar imi lipsea smantana sau Tiramisu, dar imi lipseau piscoturile 🙂 Pana la urma, […]

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]