Briose si checuri

Briose dospite

Reteta am luat-o de pe blogul Amaliei. Ea le-a denumit „savarine”. Eu le-am copt in forme de briose si cum nu prea seamana cu savarinele alea de la cofetarie, pe care le stiu eu, le-am zis briose. ­čÖé

* Pentru aluat:

* 1 ou
* 30 ml ulei
* 20 g zahar
* 250 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 200 ml lapte

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 200 ml apa
* esenta de rom

* Pentru umplutura:

* 250 ml frisca lichida

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il „stingem” cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele. Le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. ­čÖé

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Cum e aluatul asta Miha, seamana cu cel de la savarinele din cofetarii? Eu sunt la faza de experinte, am facut mai multe feluri de aluat,toate sunt bune, dar niciunul care sa ma multumeasca pe deplin.
    Sa va fie de bine briosele-savarine!

  2. Livia, daca vrei savarine ca cele din cofetarie incearca „savarinele cu pesmet” ;). Am si eu reteta pe blog.

  3. Multumesc Miha, am facut si reteta cu pesmet, dar nu exact cum e la tine, adica fara faina. O sa incerc si asa, experimentez pana imi iasa ceva! O zi frumoasa sa ai!

  4. Hallo Miha,

    dup├Ą cit stiu eu Savarin este Amestecul de la Teig si nu neap├Ąrat Forma, da egal ti-au iesit super. Si
    Savarin este cev tare delicios.

    Tare feine si apetisante. Compliment

    salut├Ąri Jacob

  5. acum inteleg de ce ai numit cupcakes-urile mele „briose”..m-a nedumerit foarte mult…este pentru ca in Romania dupa cate vad, briosele nu sunt „briose”
    briosa „adevarata” este o paine frantuzeasca (coapta fie in tavi de paine fie in forme speciale care „seamana” cu savarinele) care are un foarte mare continut de unt si oua..desigur, se pune si faina, drojdie, apa etc…gustul si aspectul briosei se aseamna un pic cu cel al cozonacului simplu…
    briosele, cupcakes-urile, si muffins-urile sunt 3 lucruri complet diferite..ingredientele din aluatul tau ma duc cu gandul la cupcakes, dar alea nu se insiropeaza niciodata, deci este un fel de cupcakes/savarine…

    acest comentariu nu este pentru a te critica, pentru ca nu este nimic de criticat…aici, cea ce americanii numesc „savarine” nu seamana/au gustul deloc cu savarinele „originale” frantuzesti…ceea ce americanii numesc aici tiramisu e foarte departe de ceea ce italienii numesc tiramisu…deci, fiecare tara adapteaza si numesc/renumesc retete internationale…deci nu e nimic de criticat ­čÖé

    astea fiind zise, briosele arata trasnet, si cred ca sunt foarte delicioase!!

  6. arata foarte bine, sunt convins ca sunt si foarte bune ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura ­čÖé Reteta este foarte versatila, se […]

Chec din albusuri cu visine si bezea

Chec din albusuri cu visine si bezea

Ce pot sa va spun? Neaparat sa incercati si voi acest chec din albusuri cu visine si bezea, mai ales daca aveti mai multe albusuri adunate la congelator ­čśë Evident, il puteti face si daca nu le aveti adunate, iar cu galbenusurile puteti face o crema de vanilie sau o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone ­čÖé Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata ­čÖé Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]