Aluat dulce / Briose si checuri / Retete de prajituri

Briose cu nuca si cacao

De curand mi-am achizitionat de pe site-ul http://www.pentrucopt.ro/ cateva forme si tavi pentru prajituri.

Astazi va voi prezenta formele de silicon pentru briose/muffins de care sunt foarte incantata. Pe langa faptul ca sunt foarte usoare, nu necesita ungere cu ulei sau unt, sunt foarte usor de intretinut si spalat, au si un pret rezonabil.

Daca veti vizita site-ul Pentru coptsunt sigura ca veti gasi si alte chestii de care veti fi incantati. 😉

Briose cu nuca si cacao

2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1/2 lingurita sare
1 lingura coaja de portocale confiata

Da, este acelasi aluat de cozonac, ati ghicit! :))) Mie imi place foarte mult si nu stiu daca voi mai incerca altul prea devreme. Dar voi, puteti folosi orice alt aluat, fara probleme.

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas, sarea si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

~200 g nuca macinata
50 g cacao neagra
100 g zahar (sau mai mult, daca va place dulce)
1 lingurita scortisoara macinata
~100 g unt

Nuca o amestecam intr-un castron impreuna cu cacaoa, zaharul si scortisoara.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 2. Fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Ungem fiecare foaie cu untul moale la temperatura camerei, apoi presaram cu amestecul de nuca si cacao. Presam putin cu mana, apoi rulam cat mai strans posibil.

Cu ajutorul unui fir de ata taiem rulouri (bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile) de cca 2 degete grosime. Mie mi-au iesit 18 bucati.

Fiecare rulou il punem in forma de silicon, lasam 15-20 de minute la crescut,

apoi dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Ce frumos arata.
    De parca le-ai pus in ordinea in care sa le pap, pana ajung la laptic :)))

  2. Tare frumoase. Mi-au placut si mie formele de silicon de pe site.
    trebuie sa fac si eu o proba aluatului pana de Pasti :).

  3. Gabyyyyy 6 briose si lapticul? Sa nu-ti cada rau, mai bine mi-ai lasa si mie vreo 3 :))))

  4. Fantasticos. Saludos

  5. ma poti lamuri cu o chestie legata de briose, te rog…
    pui compozitit apt briose in hartiute si cu totul in tava aia cu gaurele, sau pui compozitia direct in tava si apoi se pun coapte in hartiute?

  6. Multumesc Gabi! :*
    Ordinea este aleatorie, numa’ ai grija sa nu te incurci. :))

  7. Multumesc Ancuta! :*
    Sper sa-ti placa si tie. 🙂

  8. Saludos Jose Manuel! 🙂

  9. Alina, briosele le-am copt in forme individuale de silicon, le vezi in poza, acelea colorate. Arata ca si cosuletele de hartie pt briose, doar ca sunt de silicon. Le-am pus intr-o alta tava, ca sa le pot baga in cuptor.
    Dupa ce s-au copt, le-am pus in cosulete de hartie pt briose.

  10. Mersi frumos
    Intreb pt ca trebuie sa fac briose pt prima data, si cu ceva spectatori , si am inteles ca au tavi speciale si hartiute speciale…
    Vreau insa sa ma lamuresc dinainte
    Multumesc frumos Miha

  11. Da, am si eu o tava din aia, dar mi-am luat astea de silicon pentru ca mi se par a fi cu mult mai practice.
    Unde? Unde gatesti cu spectatori? 🙂

  12. Nu pot zice inca nimic, …surpriza..sper placuta

  13. Ai un premiu la mine pe blog !

  14. Ce dragute si pot fi foart bune

  15. Imi plac si achizitiile si rezultatele … imi place si site-ul cu … de toate ( de copt )

  16. Mirela says:

    Mi-au tras cu ochiul chiar ieri aceste spirale frumoase si cum aveam deja desertul m-am hotarat sa le fac sarate umplute cu salam ,branza,ardei tocat marunt si pasta de tomate din tub.Chiar acum se coc.Mersi pentru idee Miha .

  17. Mirela, buna si varianta ta. Ma bucur ca te-am putut inspira! :*
    Am facut si eu ceva asemanator aici: http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/06/mini-pizza.html

  18. Anonymous says:

    Gasiti tot felul de forme din silicon si la dragonul rosu, preturile sunt f.acceptabile. Succes la gatit in continuare! Rozalia, Bucuresti

  19. nicoleta says:

    arata interesant!!!!!! :))))))))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]

Gogosi rasucite

Gogosi rasucite

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar […]